26. lipanj 2020. | Autor: Maja Hrešć

Stožer civilne zaštite Grada Varaždina: "Budimo odgovorni!"

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Varaždina Zlatan Avar u petak je na konferenciji za novinare izvijestio javnost o najnovijim protuepidemijskim mjerama koje se poduzimaju u gradu Varaždinu.

„Prema trenutnoj situaciji, u Republici Hrvatskoj povećan je broj oboljelih, odnosno zaraženih, stoga djelujemo proaktivno. Odlučili smo da na svim sportskim natjecanjima poštujemo mjere pa su Zajednica sportskih udruga i svi klubovi dobili naputak da na tribinama, na bilo kojem od sportskih natjecanja, preporučujemo da posjetitelji sjede s jednim mjestom razmaka jedan između drugih. To više nije samo apel već i obaveza i tražit ćemo da se to poštuje i provodi. Za vrijeme odvijanja utakmica i nakon završetka nema druženja u zatvorenim prostorima. Znamo da su neki organizirali prigodne domjenke, no zatvoreni prostori su rizični i  od toga se mora odustati. Treba voditi još veću pažnju o dezinfekciji sanitarnog čvora i prostorijama gdje se natjecatelji presvlače.“ – rekao je Zlatan Avar.

Također se osvrnuo i na događanja vezana uz parlamentarne izbore: „Franjevački trg predviđen je za štandove i predstavljanje stranaka dok je za bilo kakav veći skup predviđen Kapucinski trg. Pozivam sve da to poštuju i da nema iznimaka. Već kod provođenja prvih mjera za suzbijanje pandemije donijeli smo odluku kojom reguliramo mjesta na kojim će se skupovi i manifestacije održavati. Isto vrijedi i za javna okupljanja. Za koncerte je predviđeno dvorište palače Sermage ili atrij Starog grada.“

Vezano uz održavanje Županijskog placa istaknuo je kako se svi koji se žele baviti tržnicom moraju držati preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za organizaciju i poslovanje rada tržnica te apelirao na organizatore da se toga pridržavaju.

Uputio je molbu svim građanima i organizatorima događanja da se ponašaju odgovorno i budu oprezni te da poštuju mjere: „Svi zajedno moramo prihvatiti novi način na koji trebamo funkcionirati i biti odgovorni.“