10. kolovoz 2015.

Stop krađama bicikla

krađa bicikla

 Grad Varaždin će poduzeti hitne preventivne mjere na sprječavanju učestalih krađi bicikla. Ponukan najnovijim pokazateljima varaždinske policije o broju krađa bicikla u prvih sedam mjeseci ove godine, Goran Habuš, gradonačelnik Grada Varaždina odlučio je poduzeti niz mjera kako bi u gradu  spriječio taj negativan trend. Podaci varaždinske policije pokazuju da je u privih sedam mjeseci ukradeno 250 bicikala, što je za gotovo 70 bicikala više nego u istom razdoblju prošle godine.
- Takvu situaciju ne smijemo dozvoliti. Zajedno s policijom i svim ostalim institucijama poduzet ćemo efikasne mjere kako bi zaustavili krađe. Ne smijemo ostati pasivni i miriti se sa pojavom da nam s ulica nestaju bicikli koje građani plaćaju i više tisuća kuna. Najavljujem oštru borbu protiv kradljivaca bicikla! Kradljivci koji su se razmahali trebaju znati da im se od danas ne piše dobro !– bio je oštar gradonačelnik Goran Habuš u komentaru podataka o krađama bicikla.
Već slijedeći tjedan bit će sazvana sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Varaždina. Gradonačelnik najavljuje preventivne akcije  u suradnji s policijom, komunalnim redarstvom, zaštitarskim tvrtkama, udrugama građana, trgovačkim centrima, školama, mjesnim odborima i zajednicama stanara u pojedinim zgradama.
- Pozivam sve kojim mogu pridonijeti zaustavljanju tog negativnog trenda da se jave i uključe u zajedničku akciju. Varaždin je grad bicikla i građani moraju biti sigurni. Zajedničkim konkretnim akcijama stat ćemo na kraj krađama bicikla! – najavio je gradonačelnik Habuš.
Kao jedan od uspješnih primjera suradnje u borbi protiv krađa je internetski servis za registriranje bicikla na adresi bicikli.mup.hr.  Registriranje bicikla povećavaju se šanse da se bicikl pronađe i vrati vlasnicima.
FOTO: ilustracija preuzeta s interneta