09. ožujak 2012.

STAN I DONACIJA NASTRADALOJ OBITELJI MEDVED

Medved image medved.JPG

09.03.2012. - Nakon velike tragedije koja je 29. veljače zadesila varaždinsku obitelj Medved, kojoj je u eksploziji potpuno uništena kuća u ulici Vilka Novaka, varaždinski gradonačelnik Goran Habuš danas je vlasnici kuće Đurđici Medved uručio donaciju od 10 tisuća kuna i ključeve stana koji je grad dao na korištenje ovoj peteročlanoj obitelji, dok im se ne stvore uvjeti za povratak na svoje.

Đurđica Medved, koja je s lakšim opekotinama prije dva dana puštena iz bolnice, zahvalila je gradonačelniku na velikodušnoj gesti Grada, a zahvale je uputila i svim susjedima koji su im priskočili u pomoć nakon eksplozije.
Gradonačelnik Habuš pozvao je Varaždince na solidarnost, budući da je obitelj Medved u tragediji uspjela spasiti samo nekoliko dokumenata i za novi početak potrebno im je sve. Novčane donacije mogu se uplatiti na račun Đurđice Medved 2360000-3510107730, a za svu ostalu pomoć – od odjeće do namještaja i kućnih potrepština, gđa Medved dostupna je na broju 098 974 3381.

Inače, u eksploziji je teško stradala Đurđičina kćerka Renata Martinčević koja se bori za život jer joj je opečeno 80% tijela, a idućeg tjedna s jednomjesečnog liječenja u Zagrebu trebao bi se vratiti Đurđičin sin Mario Medved koji je također opečen u prvoj eksploziji 1. Veljače.

Gradonačelnik Habuš naglasio je kako su odmah nakon eksplozije pokrenute sve nadležne gradske službe, a s današnjom donacijom pomoć obitelji Medved neće stati.