27. travanj 2021. | Autor: ddretar

Stadion Varteks u Varaždinu imat će hibridni travnjak

U prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza u Zagrebu danas je potpisan Ugovor o poslovnoj suradnji koji je osigurano postavljanje hibridnog travnjaka na stadionu Varteksa u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu. 

Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok, izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić i Toni Dalić, direktor NK Varaždin, a potpisivanju ugovora prisustvovali su i Dražen Vitez, predsjednik NK Varaždin i Nenad Horvatić, predsjednik Županijskog nogometnog saveza.

Kako je već ranije priopćeno, Hrvatski nogometni savez raspisao je međunarodni natječaj za izgradnju i uređenje hibridnih travnjaka u Splitu, Šibeniku, Velikoj Gorici i Varaždinu. Nastavak je to hvalevrijednog projekta koji je započeo 2018. godine kada su hibridni travnjak posredstvom HNS-a dobili stadioni u Kranjčevićevoj, Maksimiru, Puli, Zaprešiću i Koprivnici što je uvelike doprinijelo kvalitetnijem nogometu u Prvoj ligi.

Sredstva za projekt četiri nova travnjaka su osigurana putem UEFA-e odnosno njezina HatTrick programa, a procijenjena vrijednost radova iznosi 2,5 milijuna eura bez PDV-a.

Najavljeno je da će radovi na Šubićevcu, Velikoj Gorici, Splitu i Varaždinu  krenuti koncem mjeseca svibnja, a predviđeni završetak je 22. srpnja.

Postavljanje hibridnog travnjaka na stadionu Varteksa preduvjet je, uz ostalo, da Varaždin bude ponovo domaćin odigravanja službenih utakmica raznih reprezentativnih selekcija.