04. listopad 2012.

Sportske građevine predane novim upraviteljima

upravitelji sporstkim objektima image potpisnici ugovora o športskim objektima

04.10.2012. - Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš potpisao je danas ugovore o upravljanju i korištenju sportskih građevina s predstavnicima Zajednice sportskih udruga grada Varaždina, Županijskog nogometnog saveza i 8 klubova s područja grada Varaždina i okolice. Nakon što je Gradsko vijeće u veljači 2012. donijelo Odluku o načinu upravljanja i korištenja sportskih građevina u vlasništvu Grada Varaždina, za sve sportske građevine proveden je javni natječaj o načinu upravljanja i korištenja. Odluka je usklađena sa Zakonom o sportu na način da se sportske građevine mogu dati ugovorom na upravljanje sportskim udrugama, zajednicama i savezima, a ne više u zakup kao što je predvidio bivši Zakon o sportu.
Ugovori, koji su potpisani na 5 godina, predviđaju da upravitelj sportsku građevinu koristi prvenstveno za svoju sportsku djelatnost i za djelatnost onih sportskih udruga koje su je i do sada koristile. U slučaju slobodnih satnica i prostora, sportska se građevina daje na korištenje ostalim zainteresiranim sportskim udrugama.
Upravitelj je u obvezi osigurati redovito funkcioniranje i održavanje sportske građevine. Ostvareni prihod od zakupa i korištenja sportske građevine kao i sredstva koja namjenski dobije od Zajednice sportskih udruga grada Varaždina iz programa javnih potreba u sportu, upravitelj je dužan namjenski utrošiti u daljnje održavanje i poboljšanje uvjeta na sportskoj građevini.
Upravitelj može sam ili u suradnji sa drugom pravnom ili fizičkom osobom ulagati sredstva u daljnje poboljšanje uvjeta na sportskoj građevini uz prethodnu suglasnost gradonačelnika.
Poslovne i druge prostore koji nisu u funkciji obavljanja sportske djelatnosti upravitelj daje u zakup uz obavezno primjenjivanje odluke o zakupu poslovnih prostora koje je donijelo predstavničko tijelo Grada Varaždina.
Zajednica sportskih udruga grada Varaždina upravljat će stadionima „Sloboda“ i „Varteks“, igralištem „Srednjoškolac“, sportskom dvoranom i balonima u Graberju,te nogometnim igralištem u Hrašćici. Hrvački klub „Vindija“ bit će upravitelj dvorane za hrvanje, Stolnoteniski klub „Varaždin“ stolnoteniskom dvoranom, a Teniski klub „Varteks“ teniskim terenima „Varteks“. Streljanom Varaždin upravljat će Streljačko društvo „Varaždin“.
Nogometno igralište u Kućanu Donjem na upravljanje je dobio NK „Zelengaj“, ono u Kućanu Gornjem NK „Udarnik 32“, u Biškupcu NK „Mladost“, a ono u Jalkovcu NK „Varteks“. Zgradom u Zagrebačkoj ulici94 idućih će 5 godina upravljati Županijski nogometni savez.