29. ožujak 2019. | Autor: ddretar

Sportaši kao partneri grada

Članovima Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina na 33. sjednici održanoj u petak na večer u palači Herzer obratio se i gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok.

Nakon jednoglasnog izglasavanja odluke o sufinanciranju programa u sportu Grada Varaždina za 2019. godinu u kojoj je istaknuto da je došlo do povećanja izdvajanja sredstava za sport gradonačelnik je istaknuo da sportaše te vodstva sportskih saveza i klubova smatra partnerima u donašanju odluka za razvoj sporta: Na nama je da u partnerskom odnosu i zajedništvu sa sportašima dođemo do zajedničkog cilja. Znamo da je cijela torta, odnosno ukupno izdvajanje za sport, premalo da zadovolji sve apetite. Uvijek će nedostajati jedna kriška jer novaca za sport nikad dosta. Ali u partnerskom odnosu mi možemo naći rješenje za sve. Pohvaljujem zato rad varaždinskih klubova i najavljujem da ćemo i nadalje podupirati rad omladinskih sportskih pogona i licenciranje trenera za rad s mladim kategorijama sportaša. Nastavit ćemo izgradnju i uređenje sportskih terena, ali nećemo zaboraviti na rekreaciju. Krenuli smo s obnovim dječjih igrališta i terena za rekreaciju. – istaknuo je u svom obraćanju gradonačelnik Čehok.

 

 Članovima skupštine prenio je iskustvo sa nedavnog posjeta Portugalu čiji građani za Hrvatsku znaju uglavnom radi sportskih uspjeha te ocijenio da Varaždin u usporedbi sa drugim europskim sredinama ima solidno razvijenu sportsku infrastrukturu. Najavio je i skoro donošenje strategije razvoja sporta u Varaždinu.