07. kolovoz 2018. | Autor: Maja Hrešć

Špancirfest i Varaždinske barokne večeri među najboljima u Europi

Hvale nas jer to i zaslužujemo! Za varaždinske festivale i manifestacije pristižu pohvale iz cijelog svijeta. Ovaj puta to je od najveće kanadske online putničke agencije Flightnetwork.com koja je Špancirfest uvrstila među 20 najboljih europskih umjetničkih i kulturnih festivala, a Varaždinske barokne večeri u 33 najbolja intimna festivala u Europi.

Špancirfest opisuju kao unikatan kulturno turistički event koji spaja različite forme umjetničkog izražavanja i pohvaljuju odličan glazbeni program koji je žila kucavica cijelog festivala. Ono po čemu Špancirfest izdvajaju od svih ostalih evenata i što ih se najviše dojmilo najbolje iskazuje njihov opis da tijekom deset dana trajanja Špancirfesta, varaždinske ulice ožive pulsirajući ritmovima svjetske glazbe te da ih preplavljuje neizmjerna energija čudnovatih uličnih performera. Špancirfest je na ovom popisu uz bok najpoznatijim europskim festivalima poput onih u Pragu, Lisabonu ili Budimpešti koji spajaju glazbu, kulturu i umjetnost i kroz bogato umjetničko i kulturno nasljeđe grada svojim posjetiteljima pričaju prekrasne priče.

Za Varaždinske barokne večeri FlightNetwork tvrdi da je jedna od manifestacija na kojoj se između izvođača i publike stvara atmosfera „jedan na jedan“, kako za istinskog ljubitelja glazbe tako i za znatiželjnike. Opisuju kako se Varaždin za vrijeme održavanja manifestacije, uz više od 30 koncerata nacionalnih i internacionalnih izvođača vraća u prošlost, svojim korijenima, te da se zaista kulturno povezuje sa svojom publikom. Osim toga, svake godine, uloga partnera festivala pripada drugoj zemlji što u Varaždin dovodi brojne svjetske talente. FlightNetwork ističe da eventima u dvorcu Starog grada, književnim i gastronomskim događajima ili primjerice degustacijama baroknog piva, Varaždinske barokne večeri nude sadržaje koji premašuju samo vraćanje barokne glazbe i zaokružuju svoju ponudu.

Flightnetwork.com mjesečno posjećuje više od milijun ljudi, a zapošljava više od 350 osoba diljem svijeta i posluje s više od 2 milijuna klijenata pružajući usluge pronalaska najpovoljnijih avionskih letova, hotela, turističkih aranžmana i najmova automobila.

 

Popis 20 najboljih europskih umjetničkih i kulturnih festivala prema Flightnetwork.com: https://www.flightnetwork.com/blog/europes-top-20-art-and-culture-festivals-in-2018/

Popis 33 najbolja intimna festivala u Europi prema Flightnetwork.com: https://www.flightnetwork.com/blog/europes-best-intimate-festivals-2018/