04. kolovoz 2021.

Špancirfest 2021. - Nikad urbaniji, a nikad zabavniji!

Varaždinci i svi dragi nam gosti zaslužuju najbolje, a to smo, iako je organizacija u ovim okolnostima vrlo zahtjevna, u cijelosti uspjeli.

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj, direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i predstavnici sponzora u dvorištu palače Sermage 4.kolovoza 2021. predstavili su program ovogodišnjeg  Špancirfesta.

Špancirfest će se u ovogodišnjem, 23. izdanju, od 20. do 29.kolovoza 2021., održati uz poštivanje epidemioloških mjera, na više od 35.000 m2 starogradske jezgre.

Bogat program predstavila je direktorica Turističke zajednice grada Varaždina Jelena Toth kazavši kako se svi sadržaji održavaju na otvorenom. Koncerti na četiri glavne pozornice te mnogo manjih diljem centra Grada. „ Publika će hit kazališne predstave moći gledati bez COVID potvrda, budući da je riječ o događanjima niskog rizika. Na Kapucinskom trgu će uz raznoliki ugostiteljsko-zabavni program biti i pozornica u okviru EU projekta „People Power Partnership“. Kao i prethodnih godina bit će održan i  program „Kreativni Špancirfest“ s brojnim izlagačima, Kreativnicom te Umjetničkom ulicom. Neće nedostajati niti programa za djecu kako bi kroz glazbu, ples, igraonice stvorili vesele i nezaboravne uspomene. Hedonistička ponuda i ove godine je iznimno bogata kroz street food, fine zalogaje na svakom koraku te Vinski grad koji će po prvi puta biti smješten u perivoju Starog grada. Pozivam sve na deset dana dobre zabave, dobrih emocija, a također i na odgovornost i pridržavanje propisanih mjera kako bismo svi, posjetitelji, ali i izvođači i svi koji rade uživali bez bojazni za zdravlje i sigurnost“ – zaključila je direktorica Toth.

Nadovezali su se i dugogodišnji sponzori, predstavnici generalnog sponzora „Vindije“, glavnog partnera „Carlsberga“, te partnera „Coca Cole“, Roto svijeta pića koji su izrazili zadovoljstvo što se Špancirfest održava u punom obimu.

Zadovoljstvo bogatom ponudom i iznimnim angažmanom svih uključenih u organizaciju ovogodišnjeg Špancirfesta u iznimno zahtjevnim organizacijskim okolnostima iskazao je i gradonačelnik Neven Bosilj: „Ovogodišnji Špancirfest, bez obzira na okolnosti bit će najbogatiji i najraznovrsniji do sada. Uložen je ogroman trud jer je organizacija najvećeg i najposjećenijeg uličnog festivala u Hrvatskoj u okolnostima u kojima se trenutno nalazimo iznimno zahtjevna.

Poštujući sve propisane mjere HZJZ-a, kao odgovorna gradska uprava osigurali smo da se svi mogu zabaviti i uživati u programima. Koncerti na glavnoj pozornici su besplatni, a kako nam je cilj, vratiti urbani štih Gradu odabir su najveća imena domaće urbane scene: Gibonni, Hladno pivo, Goran Bare, Parni valjak, Psihomodo pop i Jonathan. - Nikad urbanije, a nikad zabavnije“ – zaključio je gradonačelnik Bosilj.