11. rujan 2023. | Autor: dd

Slijedeće subote 16. Obrtnički ulični sajam u Varaždinu

Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin će u subotu 16. rujna 2023. godine u centru Varaždina organizirati 16. Obrtnički ulični sajam.

25 obrtnika iz Varaždinske, Međimurske i Koprivničko – križevačke županije predstavit će svoje proizvode i usluge na 16. Obrtničkom uličnom sajmu ove subote 16. rujna na Korzu (Franjevačkom trgu i Pavlinskoj ulici ispred FOI-a).

Ksenija Plavec, dugogodišnja organizatorica i Vladimir Bajs, predsjednik UHOV-a koje broji 2016 članova iznijeli su podatke o trendu porasta obrtništva u Varaždinu te najavili sajam:

Nastavljamo dugu i bogatu tradiciju obrtništva u gradu Varaždinu, prilagođavajući se vremenu i prostoru u kojem živimo, koristeći pritom i moderne alate i znanja, ali i ona tradicijska, pomalo već zaboravljena.  Izlagači, obrtnici će na štandovima prezentirati rad svojih vrijednih ruku - suvenire, ručno rađeni nakit, proizvode od ručno tkanog platna, licitarske proizvode,  igračke izrađene od pamučnog konca, mirisne svijeće, domaće čajeve i sokove, kaktuse i sukulente, ekološku kozmetiku, proizvode od drva, ručno pletene torbe, proizvode od heljde i pira, proizvode od buče, kovane proizvode i mnoštvo drugih vrijednih proizvoda koji su bili ponuđeni po popularnim cijenama. Bogatu ponudu na obrtničkim štandovima pratit će nastup Tamburaški sastav Taliri. – rečeno je na konferenciji te su najavljene i druge promidžbene aktivnosti varaždinskih obrtnika s obzirom na njihove specifičnosti poput manifestacija „Odaberi obrtničko zanimanje“ i „Budi IN“.

Podršku obrtnicima i njihovim nastojanjima da promoviraju svoje proizvode i usluge dao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković. Napomenuo je da Grad Varaždin različitim subvencijama pomaže obrtnicima a najavio je i skoro raspisivanja javnog poziva za poduzetnički fond iz kojeg će obrtnici dobivati jednokratne subvencije. Obrtnici su oduvijek bili temelj grada Varaždina – rekao je Marković i dodao: Nažalost, ova ekonomska situacija i kriza ne pomažu u njihovom radu. Oni svakodnevno vode bitku s resursima i cijenama koje imaju. Nužno je da naši sugrađani prepoznaju te zlatne ruke naših obrtnika i da im pomognu kupnjom proizvoda i usluga. – apelirao je zamjenik gradonačelnika pozvavši sugrađane da slijedeće subota posjete Obrtnički ulični sajam u Varaždinu.