25. travanj 2024. | Autor: Maja Hrešć

Na Skupštini Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina izabrano vodstvo i predstavljeni novi projekti

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj prisustvovao je 49. izbornoj sjednici Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina na kojoj su razriješeni bivši članovi i usvojeni mandati novih članova za razdoblje od 2024. do 2028. godine.

Za predsjednika Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina ponovo je izabran Alen Runac, koji se na ovoj poziciji nalazi od 2016. godine. Nakon reizbora, predsjednik Runac Skupštini je predstavio svoje kandidate za mjesto dopredsjednika, kao i novi saziv Izvršnog odbora Zajednice. Mjesta dopredsjednika tako su pripala Saši Vojnoviću i Dubravku Baneku, dok će uz njih u Izvršnom odboru sljedeće četiri godine biti i Goran Vučetić, Mario Šobak, Damir Martinčević, Boris Zernec, Toni Dalić te Romano Puček. Imenovani su i članovi ostalih tijela gradske Zajednice sportskih udruga pa tako novi Nadzorni odbor čine predsjednik Zvonimir Kušter, predstavnik Grada Varaždina Dražen Cesar i Josip Plečko, a Etičko povjerenstvo čine Damir Belaj, Predrag Čosić i Damir Kolarek.

U Odboru lokalnih sportskih zajednica pri Hrvatskom olimpijskom odboru, Zajednicu sportskih udruga Grada Varaždina predstavljat će Patrik Koščak, dok je Stjepan Smernjak predstavnika Zajednice u Skupštini Saveza sportova Varaždinske Županije.

Gradonačelnik Neven Bosilj čestitao je predsjedniku Zajednice Alenu Runcu i svima izabranima: „Sport i kultura su dva segmenta koje guramo u Gradu i čiju infrastrukturu razvijamo. Puno je zahvata poput gradnje tribine na nogometnom igralištu u Hrašćici, teniskih terena kod varaždinskih bazena... Za sve smo projekte osigurali novac. Tu su i tri projekta rekonstrukcije prostora na Graberja, Srednjoškolca, dok baseball teren selimo na lokaciju u Jalkovcu. Na taj ćemo način riješiti problem prostora za sve sportove u Varaždinu. Želja nam je još moderan nogometni stadion te ćemo osigurati novac za njegovo projektiranje, ali za samu izgradnju ćemo morati naći drugi izvor financiranja. Novim stadionom zadovoljit ćemo i najstrože uvjete koje propisuje UEFA.“ – istaknuo je gradonačelnik. Uz arhitekte Maju Kireta i Darka Brezovca, gradonačelnik je predstavio idejne projekte uređenja Graberja, Srednjoškolca i Baseball terena u Jalkovcu.