29. listopad 2022. | Autor: dd

U sklupu projekta TalentMagnet festival košarke na Štuku

U subotu, 29. listopada 2022. godine na novouređenom košarkaškom igralištu u parku uz Ulicu Eugena Kumičića, popularnom varaždinskom „Štuku“ održan je festival košarke u sklopu projekta  TalentMagnet.

Nekoliko ekipa varaždinskih mladih košarkašica i košarkaša odigralo je mini-turnir na igralištu koje je popularno mjesto sastajanja i rekreacije u tom dijelu grada. Mladim košarkašima pridružio se i gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj.

U sklopu projekta TalentMagnet  Grad Varaždin je u suradnji s Razvojnom agencijom Sjever DAN zamijenio košarkaške table i obruče te osvježio konstrukcije za koševe na inače dobro posjećenim košarkaškim igralištima na Štuku i Bronxu, kvartu uz Ulicu Stjepana Vukovića.

Projekt TalentMagnet započeo je u sedmom mjesecu 2020. i trajat će do kraja ove godine. U njega su  uključeni partneri iz 12 zemalja, a  ukupna vrijednost projekta je 2,5 milijuna eura. Partneri projekta provode niz aktivnosti kojima je cilj podizanje kvalitete raznolikih sadržaja koji se nude mladim ljudima. Generalni cilj je zadržavanje mladih, talentiranih i kreativnih ljudi na području podunavskih zemalja.