12. veljača 2024. | Autor: dd

Sjajne kreacije učenika i obrtnika na reviji „Čarobne ruke“

Na reviji - Čarobne ruke, koju je u varaždinskom hotelu Turist u nedjelju, 11. veljače, organiziralo Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin, u dvosatnom programu svoje sjajne kreacije predstavilo je osamdeset učenika i dvadeset obrtnika. Kreacije varaždinskih  učenika i obrtnika, uz brojnu pobliku,  pomno su popratili i potpredsjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina Gordana Marsenić i Dražen Jagić.

Na već drugoj reviji - Čarobne ruke predstavljene su kreacije učenika varaždinske Srednje strukovne škole koji se školuju za zanimanja - frizer, kozmetičar, modni dizajner, modni tehničar i galanterist, te učenika Srednje škole "Arboretum Opeka" iz Marčana, koji se školuju za zanimanje - cvjećar, a podršku su im pružili učenici koji se školuju za zanimanje - medijski tehničar na Eletrostrojarskoj školi u Varaždinu. Oni su tom prigodom s velikim uspjehom predstavili struku za koju se školuju, pri čemu su pokazali veliku kreativnost i umijeće. Na reviji su svoje kreacije  predstavili i obrtnici - frizeri, kozmetičari i modni kreatori, koji su tako podržali i motivirali učenike, svoje buduće kolege.

Kada je prije više od godinu dana gospođa Lidija Pintarić, predsjednica Sekcije frizera i ostalih djelatnosti za uljepšavanje predstavila koncept Čarobnih ruku, oduševili smo se, iako nismo bili sigurni na koji način ćemo ostvariti tu ideju kojom povezujemo naše obrtnike, učenike i njihove mentore. Već prošlogodišnja revija Čarobne ruke nadmašila je sva naša očekivanja, a na ovogodišnjoj, drugoj reviji, ostvarili smo još veći uspjeh. Nastup na ovoj reviji za učenike, buduće obrtnike, je prvi, važan korak na njihovom poslovnom putu - istaknuo je u pozdravnom govoru Vladimir Bais, predsjednik Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin, koji je tom prigodom zahvalio na podršci Gradu Varaždinu, Varaždinskoj županiji, jedinicama lokalne samouprave i sponzorima te članovima Udruženja koji  plaćanjem komorskog doprinosa omogućuju i organizaciju ovakvih projekata.

Ovu priredbu pohvalio je i Dražen Jagić, potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina, koji je posebno istaknuo važnost obrtništva u gospodarstvu Varaždina.