14. svibanj 2013.

Sjajna vijest za kupce POS stanova u ulici V. Novaka: radnici se vraćaju na gradilište, prva useljenja na jesen

press POS

14.05.2013.-Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, njegova zamjenica i saborska zastupnica Natalija Martinčević te ravnatelj Javne ustanove Gradski stanovi Vladimir Kukec sa sastanka u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, vratili su se sa sjajnim vijestima za sve kupce POS stanova u Ulici Vilka Novaka. Ministarstvo i Agencija za promet nekretninama financijski će poduprijeti projekt, što znači da se izvođači vraćaju na gradilište.
- Iako je riječ o problemu kojeg smo naslijedili i koji je zapeo zbog neracionalnih odluka bivšeg gradonačelnika, mogu čvrsto obećati da će svih 45 obitelji, koje su kupile POS stanove, u svoje domove useliti najkasnije do kraja godine. Zbog lijepog vremena, planiramo da objekt A1 bude završen u roku od 4, a objekt B1 u roku od 6 mjeseci – rekao je na konferenciji za novinare varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.
„Molim kupce za još malo strpljenja; imali smo danas sastanak na kojem smo ih izvijestili o jučer dogovorenom. Isto tako, dogovorilo smo i sastanak u petak da onima kojima je najteže da probamo naći model da tako dugo dok im stanovi ne budu gotovi zbrinemo u najmu bez naknade. Radi se o ljudima koji plaćaju i kredit i podstanarstvo. Prema dogovoru sa Zagorje Tehnobetonom, očekujem da bi radovi trebali početi u naredna dva tjedna i onda bez zaustavljanja teći na zadovoljstvo svih.“ – dodao je Habuš.