11. lipanj 2022. | Autor: dd

Shito Ryo Europsko i Svjetsko karate prvenstvo u Varaždinu

8. Europsko Shito Ryu karate prvenstvo u Sportskoj dvorani Varaždin, popularnoj varaždinskoj Areni u subotu, 11. lipnja 2022. godine otvorio je zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković.

Dan ranije, u Varaždinu je održano i prvo Svjetsko prvenstvo u toj atraktivnoj borilačkoj vještini. Na oba natjecanja okupilo se 360 ponajboljih karate Shito Ryu borca iz čak dvadeset zemalja u ženskoj i muškoj kategoriji te u dobnim skupinama od djece do seniora.

Prema riječima Petra Badure, predsjednika Europske Shito Ryu federacije,  europsko i svjetsko prvenstvo Varaždinu do sada su najbolje organizirana natjecanja na toj razini. Riječi pohvale zaslužio je Pavao Marjanović i svi članovi Karate kluba Shito Ryu Varaždin koji su svojim entuzijazmom pokazali kako se uz relativno skromna sredstva mogu uz odlične uvjete koje pruža varaždinska dvorana Arena uspješno organizirati značajna natjecanja europskog pa i svjetskog ranga koja privlače brojne natjecatelje, a uz njih i njihove obitelji, prijatelje i navijače.

 Zamjenik gradonačelnika Marković, otvarajući prvenstvo te podijelivši medalje najboljima, pozvao je brojne natjecatelja te njihove obitelji i pratnju da nađu vremena i uvjere se u ljepotu Varaždina koji im je ponudio gostoprimstvo na tom atraktivnom natjecanju.