08. studeni 2019. | Autor: Maja Hrešć

Servisirane velike ljestve JVP Grada Varaždina

Gradonačelnik Ivan Čehok u petak je uz svoje zamjenike Zlatana Avara i Sandru Malenicu prisustvovao demonstraciji rada servisiranih vatrogasnih autoljestvi koje su nakon redovnog desetogodišnjeg servisa ponovno u funkciji Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina.

Cijena servisa iznosila je 700.937,50 kuna. Medijima su prezentirana i četiri kompleta novih suhih ronilačkih odijela u vrijednosti 50 tisuća kuna koje je JVP Grada Varaždina donirala američka ambasada.

„Ljestve su predviđene za visine veće od 44 metara, a mogu doseći 53 metara. Servis je trajao tri mjeseca, promijenjena je kompletna hidraulika, svi zamjenski dijelovi i cijevi. Ljestve bi sada bez problema trebale raditi idućih deset godina“, rekao je zapovjednik JVP Grada Varaždina Ivica labaš.

Gradonačelnik Ivan Čehok je istaknuo kako je najvažnije građanima pružiti potpunu sigurnost: „Ove velike ljestve mogu doseći do 9. kata na većini zgrada. Za iduću godinu u proračun smo stavili nabavu dva vatrogasnog vozila, i to šumskog navalnog vozila koje trebamo imati po svim pravilima, i malih vatrogasnih ljestava jer s ovim velikim ljestvama se ne može intervenirati na trećem ili četvrtom katu zgrade. Stare male ljestve već su prošle 40 godina starosti. Konačno nakon deset godina krećemo s obnovom voznog parka naših vatrogasaca. Nadam se da će se konačno uključiti i Varaždinska županija jer su vatrogasci i njihova oprema važni za cijelu našu županiju, a za jedno vozilo dobili smo obećanje i od države. Time bi imali četiri nova vozila i na taj način bi cijeli vatrogasni vozni park bio obnovljen. Naši građani moraju imati povjerenje u to da ih se može spasiti u bilo kojem trenutku, a da bismo to mogli, uz sjajno uvježbane vatrogasce moramo imati najbolju opremu.“ – rekao je gradonačelnik.