04. siječanj 2023. | Autor: dd

Sedmi sportski višeboj okupio 60-ak učenika varaždinskih osnovnih škola

Već tradicionalno, u vrijeme zimskih školskih praznika, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina organizirala je Zimski sportski višeboj. Danas, u srijedu 4. siječnja 2023. godine polaznike višeboja u gradskoj sportskoj dvorani u Graberju obišli su zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i pročelnica Danijela Vusić.

 Zajedno s organizatoricom Anicom Sitar podijelili su im diplome, a Miroslav Marković je pohvalio ovakav način provođenja zimskih školskih praznika: Ovaj projekt grad stoji 50 tisuća kuna. To zapravo nije trošak u odnosu na benefite koji se postižu. Djeca nisu doma u zatvorenim prostorima, za kompjuterima i mobitelima već se druže i bave sportom te stječu potpuno nove zdrave navike. To je dobra nadopuna sportskih sadržaja koji se nude mladima u Varaždinu. Mišljenja sam da je ovo dobar primjer svima jer fizičkim aktivnostima se zapravo svi trebamo baviti i ne smijemo zaboraviti na onu staru izreku da je u tijelu - zdrav duh. – rekao je Marković koji nije odolio s djecom na kratko zaigrati rukomet i obraniti nekoliko sedmeraca.

Šezdesetak školaraca iz varaždinskih osnovnih škola provelo je praznike u sportu i rekreaciji uz stručno vodstvo kineziologa, članova Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije.

Ovo je sedmo izdanje Zimskog sportskog višeboja koji je još jednom dokazao svoju popularnost okupivši 60-ak učenika od 3. do 7. razreda iz svih sedam varaždinskih osnovnih škola. U sportskom centru Graberje učenici su mogli iskušati različite sportove  nogomet, košarku, rukomet, atletiku, okušali su u borilačkim sportovima, plesu, igrali badminton, okušali su se i u cross fitu za djecu.

Da su i više nego zadovoljni potvrdila je i Anica Sitar, stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina: -U današnje su doba djeca sve više zaokupljena društvenim mrežama, a nerijetko i preplavljena školskim obavezama. Stoga uključivanje djece u sportske aktivnosti svakim danom dobiva na sve većoj važnosti. Sport potiče psihološki i socijalni razvoj djece i uči ih vještinama koje se mogu primjenjivati i izvan dvorane – zaključila je Sitar i dodala da su djeca tijekom višeboja dobivala dnevno zdrave obroke. Upozorila je i na problem pretilosti školske djece te navela da se upravo takvim projektima nastoji ukazati djeci svo bogatstvo varaždinskog sporta i mogućnosti da se djeca odluče za aktivnije bavljenje nekim od sportova u jednoj od 127 članica Saveza sportskih udruga Grada Varaždina.

Besplatne zabavne sportske i rekreativne aktivnosti u čak osam sportova u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i pod pokroviteljstvom Grada Varaždina završavaju podjelom majica i diploma za uspješno i ustrajno vježbanje te jednodnevnim izletom u Trakošćan u četvrtak.