22. ožujak 2017. | Autor: [email protected]

Sat za planet Zemlju

U subotu, 25. ožujka, s početkom u 20:30 sati na Starom gradu u Varaždinu biti će i ove godine obilježen Sat za planet Zemlju.

Tim povodom ugasit će se javna rasvjeta u užem centru grada na sat vremena. Varaždin je jedan od mnogobrojnih gradova koji će sudjelovati u najvećoj globalnoj akciji na svijetu i na taj način poslati poruku o svjesnosti štetnosti klimatskih promjena te skrenuti pozornost na važnost brige o našem planetu. U isto vrijeme ugasit će se svjetla u metropolama i gradovima diljem svijeta kao upozorenje na važnost vođenja brige o resursima koje trošimo.

Udruga za zaštitu i unapređenje okoliša „Franjo Koščec“, Društvo turističkih vodiča i pratitelja grada Varaždina te Grad Varaždin zaduženi su za realizaciju navedene manifestacije. Pozivamo građane da se u što većem broju pridruže ovoj najvećoj svjetskoj volonterskoj akciji te ujedno u pratnji turističkih vodiča uživaju u šetnji užom gradskom jezgrom pod svijetlima zvijezda uz kratke priče na 12 lokacija. Šetnja završava u dvorištu Muzeja Anđela u Kranjčevičevoj ulici

Popis ulica u kojima će Elektra u potpunosti ugasiti ili reducirati javnu rasvjetu u subotu, 25. ožujka u vremenu od 20:30 do 21:30 sati: Stari grad, Uršulinska ulica, Trg tradicijskih obrta, Franjevački trg, Trg kralja Tomislava, Ulica Ivana Kukuljevićeva (do raskrižja sa Ulicom Petra Preradovića), Uska ulica, Bakačeva ulica, Trg Miljenka Stančića i Ulica S. S. Kranjčevića.