02. studeni 2018.

SASTANAK S PREDSTAVNICIMA VARAŽDINSKIH SPORTSKIH UDRUGA

U gradskoj vijećnici danas je održan prvi u nizu sastanaka na koje je gradonačelnik Ivan Čehok pozvao sve predstavnike varaždinskih sportskih udruga, članica Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina. Uoči donošenja Proračuna Grada Varaždina gradonačelnik i predstavnici udruga raspravljali su o financiranja sporta Grada Varaždina u 2019. godini na temelju prijedloga programa javnih potreba u sportu Grada Varaždina kojega je prihvatila Skupština Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina na sjednici održanoj dana 18. listopada 2018. godine.

Svi predstavnici sportskih klubova izrazili su zadovoljstvo ovakvim načinom suradnje i istaknuli da se osjete pozitivni pomaci u sportu unatrag dvije godine, ali uvijek bi moglo i bolje. „Grad u ovom trenutku radi najviše što može da sportu osigura uvijete kakve zaslužuju varaždinski sportaši. Znamo da ima poteškoća i s terminima i s raspodjelom sredstava i s kriterijima za podjelu sredstava, i naravno da smatram da se može puno bolje, ali upravo zato smo danas ovdje da zajednički, razgovorom i otvoreno odlučimo kako želimo dalje raditi“ istaknuo je gradonačelnik.

Nakon konstruktivne rasprave zaključeno je kako će se u 2019. godini u proračunu Grada Varaždina osigurati financijska sredstva za izradu Strategije razvoja sporta Grada Varaždina. Što se tiče kriterije vrednovanja sportskih udruga Grada Varaždina, izmjene ili dopune sportske udruge trebaju u pisanom obliku dostaviti Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina budući da je donošenje promjena u kriterijima vrednovanja sportskih udruga u nadležnosti Izvršnog odbora i Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina. Potrebno je i povećati iznos stipendija vrhunskim sportašima Grada Varaždina s osnovnim ciljem njihovog ostanka u matičnim varaždinskim klubovima. Nadalje, s gradskom sportskom dvoranom Varaždin potrebno je pronaći rješenje u obnovi dijela rasvjete dvorane po pravilima Svjetske stolnoteniske federacije u svrhu organizacije svjetskog stolnoteniskog turnira za kadete i juniore u 2019. godini. Naposljetku, potrebno je pronaći rješenje korištenja školskih sportskih dvorana u osnovnim školama Grada Varaždina, a koje bi subotom koristile sportske udruge, članice zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.