15. lipanj 2023. | Autor: Maja Hrešć

Sanacija uništenih hodnih ploha i nova regulacija za pješačku zonu

Grad Varaždin je u suradnji s tvrtkom Vodogradnja, ugovornim izvoditeljem hodnih ploha u gradskoj jezgri, započeo na intenzivnoj sanaciji uništenih hodnih površina.

Gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj je naglasio kako će se sanirati sve hodne površine koje se značajno uništavaju zbog intenzivnih prolazaka dostavnih vozila te da je potrebno takve prolaske bolje regulirati.

„Nakon Špancirfesta uredit ćemo Ulicu Ivana Gundulića koja je najviše uništena dostavnim vozilima jer postojeće plohe ne mogu podnijeti konstantne prolaske vozila takve težine, lome se i pucaju. Inzistiram na tome da bolje reguliramo prolazak dostavnih i svih drugih automobila kroz pješačku zonu koja je počela ličiti na autoput. Uz uništavanje hodnih površina, to predstavlja i opasnost za naše pješake. Zato ćemo na sve ulaze u pješačku zonu postaviti pomične stupiće koji će omogućiti prolaz u zonu isključivo stanarima koji imaju parkirna mjesta unutar svojih dvorišta. Dostavna vozila više neće moći ulaziti u pješačku zonu i vršit će dostavu kolicima, osim u iznimnim i posebno odobrenim slučajevima.“ – najavio je gradonačelnik Neven Bosilj.