08. srpanj 2023. | Autor: Maja Hrešć

Sajam antikviteta u Šenoinoj oduševio ljubitelje starina

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković u subotu je zajedno s direktorom Gradske tržnice obišao Sajam antikviteta u Šenoinoj ulici.

Ovaj drugi po redu prodajni sajam, koji je organiziran u suradnji Gradske tržnice i varaždinskog ogranka Hrvatske udruge kolekcionara predmeta kulturne baštine, okupio je veliki broj građana te privukao mnoge znatiželjnike, kao i ozbiljne kupce.
Posjetitelje su najviše zanimali ukrasni predmeti, antikni namještaj, stari orijentalni predmeti, satovi, ogledala, starinski fotoaparati i kamere, kovani novac, poštanske marke i razglednice. 

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković istaknuo je kako je varaždinski plac centar društvenog života grada Varaždina: "Naš plac oduvijek je bio te će ostati duša ovog grada. Sajam antikviteta u Šenoinoj ulici dio je manifestacije 'Ljeto u Varaždinu'. Smatramo da događaji poput ovog oživljavaju ulicu A. Šenoe, koja ima poseban povijesni značaj za Varaždin. Ljeto u Varaždinu nije samo godišnje doba, već bogati, šareni mozaik kulturnih, umjetničkih i zabavnih programa i sadržaja koji čine Varaždin sjajnim mjestom za izlete i druženje, posebno tijekom večeri i vikenda."

"Dugo godina nije bilo sajma antikviteta u našem gradu, ali u travnju ove godine smo odlučili organizirati prvi prodajno-izložbeni Sajam antikviteta koji se pokazao kao jako uspješan. Na nagovor zakupaca i građana, ponovno smo organizirali  ljetni Sajam antikviteta. Varaždin, kao grad kulture i baroka, zaslužuje imati sajam ove vrste u centru grada. Vidjeli smo da postoji veliki interes, stoga ćemo građanima ponuditi više takvih sajmova kroz godinu, a sljedeći najavljujemo za jesen ove godine." - rekao je Predrag Ciglar.

Gradska tržnica poziva sve Varaždince da podrže tradiciju i redovito posjećuju varaždinski plac, gdje se uvijek nudi kvalitetna lokalna ponuda svježih proizvoda.