05. svibanj 2018. | Autor: Dražen Dretar

Sadržajno subotnje prijepodne u Varaždinu

Gosti Varaždina i Varaždinci uživali su u mnoštvo sadržaja organiziranih u subotu prijepodne. Gradonačelnik Čehok bio je na tri mjesta.

Na varaždinskoj tržnici zajedno s pomoćnikom ministra poljoprivrede Damirom Tuđanom podijelio je certifikate lokalnim poljoprivrednim proizvođačima. Deset posto od ukupnog broja certificiranih proizvođača registrirano je u Varaždinu i prodaje na varaždinskoj tržnici, naglasio je tom prigodom gradonačelnik i dodao da je varaždinska tržnica unatoč konkurenciji trgovačkih centara opstala zahvaljujući kvaliteti proizvoda koje na njoj nude lokalni proizvođači. Tom svečanošću obilježeno je 15 godina od obnove varaždinske Gradske tržnice koja je danas jedna od najljepših i najposjećenijih u Hrvatskoj.

Točno u podne je gradonačelnik opalio iz topa ispred Starog grada. Tu su atrakciju uveli članovi Varaždinske građanske garde pa je ovu subotu čast opaljivanja iz topa imao njihov nadzapovjednik - gradonačelnik Čehok. Svake subote u podne tu čast će u buduće imati istaknuti predstavnici kulturnog, sportskog i obrazovnog života grada koji su tu čast zaslužili svoji djelovanjem u korist grada.

U dvorištu županijske palače gradonačelnik je imao priliku pred mnoštvom okupljenih građana čestitati kuharima, članovima Udruge kuhara varaždinske županije na 15 obljetnici njihova rada. Gradonačelnik se založio za još veću promociju i popularizaciju varaždinske gastronomije koja je vrijedna kao i druge poznate hrvatske kuhinje: dalmatinska, istarska, slavonska ...  Zlatni kuhar i osnivač udruge Damir Crleni zajedno sa ostalim šefovima počastio je prisutne zagorskom juhom i slavljeničkom tortom.