11. ožujak 2021. | Autor: Maja Hrešć

Sadnja tisuću stabala nastavlja se na i sjevernom dijelu grada

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok i zamjenik Zlatan Avar u četvrtak su u Ulici Augusta Harambašića prisustvovali početku sadnje još jednog novog drvoreda kojeg sadi gradska tvrtka Parkovi.

„Ovo je nasip po kojem dosta građana voli šetati, bilo sami, bilo s kućnim ljubimcima. Ovdje smo naišli na dosta smeća koje smo uklonili i odlučili napraviti novi drvored lipa, to je drvo koje se uklapa u ovaj prostor, a i sami građani će moći od lipe napraviti čaj koji je vrlo zdrav. Nastavljamo s našim projektom sadnje tisuću stabala. Uz voćnjak koji je posadio Varkom, u dvije godine ćemo doći do te brojke, što je veliki uspjeh i pokazuje našu brigu za ozelenjivanjem grada, novim drvećem i drvoredima.“ – rekao je gradonačelnik i uputio molbu građanima da paze na nova stabla i ne bacaju smeće u prirodu i na šetnicu.

Najavio je kako će se na toj lokaciji postaviti podzemni spremnici za otpad jer se kontejneri trenutno nalaze kraj dječjeg igrališta te će se zatim i obnoviti igralište: „Ovaj kvart poprimit će potpuno novu vizuru. U Gradskoj vijećnici smo prije nekoliko dana primili delegaciju iz tvornice MIV koja se uskoro planira premjestiti s ove lokacije. Sjever grada je lijepo i čisto naselje, želimo da bude uredno i s puno zelenila. Krenuli smo i s postavljanjem optike, kao što smo i obećali.“

Drveće se nastavlja saditi na mjestima gdje građani to zahtijevaju, a u kvartu Đurek, odnosno u Ulici Zrinskih i Frankopana 13, 15 i 17, u dogovoru s građanima, posadit će se voćnjak.