24. studeni 2020. | Autor: Maja Hrešć

Sadnja novog drvoreda u Grabanicama

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok u utorak je uz direktora gradske tvrtke Parkovi Alena Runca prisustvovao početku sadnje novog drvoreda u naselju Grabanice.

Zahvalio je tvrtki Vindija i gospodinu Dragutinu Drku za dopuštenje da se na rubu parcele koja je u njihovom vlasništvu napravi drvored. „Ovdje će biti posađeno petnaestak lipa, a malo dalje u Trogirskoj ulici također nekoliko stabala. Ovo je samo dio onog projekta koji smo najavili prošle godine, tisuću stabala u gradu Varaždinu u tri godine, i sa zadovoljstvom ga ostvarujemo. To će biti više stabala nego što se zasadilo prethodnih osam godina. Naša je namjera da Varaždin ponovno ozelenimo.“ – rekao je gradonačelnik. Napomenuo je da će se, tamo gdje je potrebno, ukloniti staro, trulo drveće koje ugrožava sigurnost građana, a u gotovo svakom dijelu grada posaditi će se novo drveće. Najavio je sadnju stabala na potezu od bivše carine prema kružnom toku prema Koprivnici, zatim na Banfici te u ostalim gradskim i prigradskim naseljima te zamolio građane da se uključe: „Primamo mišljenja i želje građana vezano uz sadnju.“

Direktor Parkova Alen Runac podsjetio je građane na akciju Parkova „Jer volimo zeleno“ koja je u tijeku te ih pozvao da na originalan način, poklonom sadnje drva, razvesele svoje najbliže: „Odaberite drvo, jednu od ponuđenih lokacija za sadnju i nekome ga posvetite uz prigodan natpis.“ Najavio je i inicijativu Parkova da se drvećem i biljem zasađenim po inzoli na prometnici u dužini od 500 metara oplemeni južni ulaz u grad.