03. prosinac 2013.

Sa sjednice Gradskog vijeća: o dobitnicima javnih priznanja, distribuciji toplinske energije i budućnosti nogometnog kluba

nagrada

03.12.2013.-Za isporuku toplinske energije varaždinskim kućanstvima koja se griju preko kotlovnica od početka iduće godine bit će zadužena tvrtka Vartop, novo trgovačko društvo u vlasništvu Grada, čijem su osnivanju na jučerašnjoj sjednici zeleno svijetlo dali članovi varaždinskog Gradskog vijeća. 
Jednoglasno su vijećnici odlučili o ovogodišnjim dobitnicima javnih priznanja, koja će im biti uručena na svečanoj sjednici povodom Dana grada. Nagradu za životno djelo dobit će profesor Dražen Ožeg, a nagradu Grada sportašica Helena Dretar Karić.Tamburaškom orkestru Centra tradicijske kulture, poduzetniku Branku Trstenjačkom, Obrtničkom glazbenom društvu Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin, trgovačkom društvu Kos Transporti, Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja – stanici Varaždin i obrtniku Zvonku Šanjeku bit će uručene plakete, dok će medalje Grada Varaždina dobiti ravnateljica varaždinskog kazališta Jasna Jakovljević, obrtnica Ksenija Plavec Fiket i Sportsko ribolovni klub Varaždin.
Odlučeno je i kako će Grad Varaždin sudjelovati u obaveznom preoblikovanju Nogometnog kluba Varaždin u sportsko dioničko društvo. Sva dugovanja i potraživanja bit će pretvorena u dioničke udjele, a Grad bi postao najveći dioničar. Odluka obuhvaća i sklapanje ugovora o davanju na korištenje stadiona Varteks nogometnom klubu Varaždin, a Grad Varaždin će preuzeti dugove koje NK Varaždin ima prema državi. Riječ je o oko 8,6 milijuna kuna, a sve  obveze koje je ovaj klub imao prema državi sada postaju obveze prema Gradu.