14. studeni 2012.

S ravnateljima osnovnih škola o uvođenju e-imenika

ravnatelji image ravnatelji

14.11.2012.-S idućom školskom godinom svih bi 7 varaždinskih osnovnih škola trebalo uvesti e-imenike. O toj je temi bilo riječi na kolegiju ravnatelja s varaždinskim gradonačelnikom i čelnicima upravnog odjela za društvene djelatnosti.
Kako je projekt e-imenika zaživio u 146 razreda srednjih škola Varaždinske županije, ravnateljima je pojasnio pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije mr.sc. Miroslav Huđek. Ravnatelji su objeručke prihvatili taj projekt, u kojem će financijsku pomoć dobiti od Grada, kadrovski su osposobljeni, a za onaj tehnički dio bit će zadužen CARNET, koji je partner Ministarstva znanosti, prosvjete i sporta u tom projektu.
Uvođenje e-imenika dolazi u pravi tren, budući da će se učenici od iduće školske godine u srednje škole upisivati on line, pa će dodatna informatizacija i poboljšanje sustava školama u tome biti od velike koristi.
Dosadašnji video nadzor po školama, pokazalo se, nije učinkovit, pa se intenzivno radi na njegovom unapređenju i povezivanju sa zaštitarskim kućama kako bi se izbjegle sve češće devastacije i narušavanja javnog reda i mira oko varaždinskih škola, osobito u dane vikenda.