08. ožujak 2022. | Autor: Maja Hrešć

Ruže vozačicama povodom Dana žena

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković, u utorak su povodom Međunarodnog dana žena, zajedno s načelnikom PU varaždinske Predragom Benčićem i njegovim suradnicima, prigodnim poklonom i ružom darivali žene, sudionice u prometu. Uz čestitku, zahvalili su im na pažljivosti i brizi o sigurnosti u prometu.

„Danas na Međunarodni dan žena ističemo ravnopravnost žena u društvu. U suradnji s PU varaždinskom darivali smo vozačice, a prema mom osobnom iskustvu, one su u prometu puno opreznije, prema tome i bolje vozačice. Također želim naglasiti da je ova Gradska uprava kojoj sam na čelu, posebno osjetljiva po pitanju ženske ravnopravnosti pa imamo samo jednog pročelnika, a tri pročelnice. Na većini vodećih pozicija u Gradu Varaždinu su žene. Smatram da je pozitivna diskriminacija žena u tom smislu poželjna u našem društvu.“ – rekao je gradonačelnik.

Načelnik Benčić istaknuo je kako statistika pokazuje da su žene bolji vozači  i da manje sudjeluju u prometnim nesrećama. „Isti je omjer i glede uzroka prometnih nesreća te samim time ispada kako su ženske sudionice prometa statistički manje kažnjavane i više poštuju prometne propise u odnosu na vozače.“ – naglasio je Predrag Benčić.