27. ožujak 2012.

RUKOMETNI SPEKTAKL U VARAŽDINU

rukomet image rukomet1.JPG

27.03.2012. - Varaždin će od 6.do 8. travnja biti domaćin kvalifikacijskog rukometnog turnira za OI u Londonu, a o detaljima boravka hrvatske rukometne reprezentacije u Varaždinu na konferenciji za novinare govorili su varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, izbornik rukometne reprezentacije Slavko Goluža i glavni tajnik Hrvatskog rukometnog saveza Damir Poljak. Gradonačelnik Habuš rekao je kako u Gradu nisu dvojili ni sekunde kad je stigla ponuda Hrvatskog rukometnog saveza da Varaždinbude domaćin turnira na kojem će se hrvatska reprezentacija za kartu za London boriti s rukometašima Japana, Islanda i Čilea.
 

 Ovo je prvi put da rukometna reprezentacija igra u Varaždinu i grad se maksimalno potrudio: osigurano je 20-ak mjesta za prodaju karata, dogovoreno je druženje hrvatskih rukometnih zvijezda s Varaždincima na Korzu, a kako u Varaždin, osim sportaša, dolazi i 20-ak ljudi iz Svjetske rukometne federacije, radna vremena svih gradskih kulturnih institucija tog će vikenda biti prilagođena brojnim gostima, kako bi im  Varaždin mogao predstaviti svoju bogatu prošlost i sadašnjost.

Izbornik rukometne reprezentacije Slavko Goluža rekao je kako im je velika čast i zadovoljstvo igrati pred varaždinskom publikom kojoj se žele odužiti pobjedom. "Očekujemo punu dvoranu na Dravi" – poručio je Goluža Varaždinkama i Varaždincima.