06. srpanj 2023. | Autor: Maja Hrešć

Rekordan broj sudionika na 4. Ljetnom sportskom višeboju

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković u četvrtak je na Gradskom kupalištu Drava uručio diplome sudionicima 4. po redu Ljetnog sportskog višeboja koji je organizirala Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina u suradnji s gradskim osnovnim školama i Udrugom kineziologa grada Varaždina te pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

Podjeli diploma su nazočili i tajnik Zajednice sportskih udruga Patrik Koščak, voditelj Odsjeka za sport i rekreaciju Grada Varaždina Dražen Cesar, stručna suradnica u ZSUGV Anica Sitar i treneri kineziolozi.

Zamjenik gradonačelnika kazao je kako su u ovom ljetnom izdanju, uz klasične sportove poput košarke, nogometa, rukometa, sudionici probali i neke nove sportove. „Ovih stotinjak djece koji se bave sportom u ranim ljetnim mjesecima apsolutno zaslužuju da ih se počasti, da nauče nešto novo u sportu te da se druže. Drago mi je da su isprobali razne sportove, od klasičnih poput nogometa pa do boksa, karatea, plivanja i ostalog. Nadam se da će kroz idućih barem pet godina kroz projekt Drava Forrest koji smo nedavno dobili ovdje biti novi bazen i mjesto na koje će sugrađani voljeti izlaziti.“ – rekao je zamjenik te ujedno čestitao djeci što su završili Višeboj i poželio im dobar provod na izletu u Novi Vinodolski.

Stotinjak djevojčica i dječaka kroz devet su dana uživali u desetak sportova. Jedan dio sportova provodio se u Sportskoj dvorani Graberje: nogomet, rukomet, košarka, borilački sportovi, crossfit za djecu, atletika i badminton. Drugi dio sportova provodio se na Dravskom kupalištu te u Dravskoj park šumi, gdje su djeca sudjelovala u plivanju, skokovima u vodu, sinkroniziranom plivanju, vodenoj odbojci i košarci, odbojci na pijesku i bacanju frizbija. Predzadnji dan kampa, u četvrtak, za sve sudionike organizirano je druženje na Dravskom kupalištu, a zadnji dan svi zajedno odlaze na jednodnevno kupanje u Novi Vinodolski.

„Ovo je 4. po redu Ljetni višeboj s rekordnim brojem sudionika koji su se prijavili u rekordnom broju, za 45 minuta su sve prijave bile popunjene. Interes raste svake godine, brzo se pročuje o Višeboju. U petak je kruna svega, odlazak na jednodnevno kupanje u Novi Vinodolski. To je sve djeci besplatno, kao i čitav ovaj kamp. Moramo zahvaliti Gradu Varaždinu kao pokrovitelju i, naravno, Dravskim bazenima koji su nam svakodnevno omogućili besplatne ulaze na kupalište.“ – rekla je Anica Sitar, stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga.

Jedan od trenera u ovogodišnjem Ljetnom sportskom višeboju je i Marko Črljenec, koji je rekao kako je bitno da se djeca nastave baviti sportom. „Kada je ovoliki broj djece na jednom mjestu, sklapaju se i nova sportska prijateljstva, a djeca dobivaju interes za nastavkom bavljenja sportom i nakon završetka ovog druženja.“ – dodao je Črljenec.