11. rujan 2018. | Autor: Tatjana Posavec

Regionalna radionica projekta „HICAPS“

10. rujna 2018. godine održana je regionalna radionica projekta „HICAPS“ (HIstorical CAstle ParkS) odobrenog u sklopu EU programa Interreg Central Europe u organizaciji Upravnog odjela za EU projekte, upravljanje imovinom i gospodarstvo Grada Varaždina.

Grad Varaždin s partnerima iz Slovenije, Poljske, Italije i Hrvatske provodi projekt „HICAPS“ sufinanciran iz programa Europske unije – Interreg Central Europe, čija ukupna vrijednost  iznosi 1.798.274,20 € i traje do 30. svibnja 2020. godine. Aktivnosti u Varaždinu će se odnositi na uređenje dijela šetališta Josipa Juraja Strossmayera odnosno parka oko Starog grada s ciljem povećanja dostupnosti osobama smanjene pokretljivosti.

 

Na radionici je sve prisutne u ime Grada Varaždina pozdravila zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica, dok je o povijesti šetališta govorila Spomenka Težak iz Gradskog muzeja Varaždin. Posebno zadovoljstvo bilo je ugostiti izlagače iz zemlje partnera Slovenije – Helena Knez predstavila je projekt i pilot područje Grada Velenje a Mirjana Nenad Grad Ptuj. Gospođa Maja Bevc zaokružila je predavanja posebnim osvrtom na temu arhitektonskog pristupa projektu i pilot područjima.

 

I ova je radionica uspješno provedena te su nakon prezentacija prisutni razmijenili ideje i dosadašnja iskustva na provedbi projekta, što će zasigurno doprinjeti učinkovitijem nastavku provođenja aktivnosti vezanih uz projekt „HICAPS“.

 

Više o projektu možete saznati na:

http://www.interreg-central.eu/Content.Node/HICAPS.html