20. kolovoz 2019.

Reci što misliš – Ispuni upitnik!

Do 27.09.2019. ispuni anonimni upitnik u kojem izravno možeš iznijeti svoje stavove te tako sudjelovati u oblikovanju politika i donošenju odluka koje se tiču tebe i drugih mladih u Republici Hrvatskoj i Europskoj Uniji.

Europska unija od 2009. provodi konzultacije u okviru kojih mladi imaju priliku iznijeti svoja mišljenja i prijedloge te na taj način utjecati i oblikovati europsku politiku koja ih se izravno tiče. Taj se proces do 2019. godine zvao strukturirani dijalog s mladima, a sada je poznat kao Dijalog Europske unije s mladima. U Hrvatskoj se nastoji približiti mladima pod sloganom „EU pita“

Kako bi se mladima omogućilo punopravno sudjelovanje u konzultacijskom procesu, izrađen je anketni upitnik, namijenjen mladima između 15 i 30 godina starosti, u kojem izravno mogu iznijeti svoje stavove te tako sudjelovati u oblikovanju politika i donošenju odluka koje se tiču mladih u Republici Hrvatskoj i Europskoj Uniji.

Ovdje ispuni anonimni upitnik u kojem izravno možeš iznijeti svoje stavove i sudjeluj u oblikovanju politika i donošenju odluka !

 

Mreža mladih Hrvatske i Nacionalna radna skupina za provedbu Dijaloga Europske unije s mladima pozivaju vas da i nakon ispunjavanja upitnika nastavite pratiti aktivnosti i događanja na temu dijaloga s mladima. Sve nove informacije možete saznati na web stranici eupita.eu te Facebook i Instagram profilu Tko te pita? EU pita.