04. travanj 2016. | Autor: [email protected]

Rasvjeta u varaždinskom parku za pse

Iz Upravnog odjela za komunalni sustav i uređenje prostora Grada Varaždina dolazi obavijest koja će razveseliti vlasnike pasa. Varaždinski park za pse koji je početkom godine otvoren uz Ulicu R. Hercega nedavno je dobio javnu rasvjetu pa ga vlasnici pasa sada mogu koristiti i u večernjim satima.

Grad Varaždin je tijekom studenog 2015. godine, proveo postupak nabave bagatelne vrijednosti temeljem kojeg je s TD Parkovi d.d. sklopljen Ugovor o uređenju parka, a tijekom prosinca 2015. godine, park je uređen, te je službeno otvoren 21.01.2016. godine, na zelenoj površini istočno od ulice R. Hercega u Varaždinu. Za izradu projektne dokumentacije je utrošeno 5.000,00 kuna, a za izvođenje radova na uređenju parka za pse utrošeno je 190.739,68 kuna. Park je predviđen za veće i manje pasmine stoga je prema preporuci kinološkog društva podijeljen na dva dijela, koji su i opremljeni većim i manjim spravama obojanim u boje koje psi prepoznaju - u žutu i plavu. Park ima i predprostor kako bi se psi nakon igre smirili i pripremili za šetnju na povodcu. Namjena parka za pse je rekreacija i edukacija pasa u pratnji vlasnika, u ograđenom i zaštićenom prostoru.

Tijekom proteklog perioda korištenja parka, uočena je potreba za dodatnim osvjetljenjem istog, te je u navedenu svrhu u tijeku ožujka 2016. godine, pojačana javna rasvjeta na predmetnom prostoru na način da su na dva stupa javne rasvjete uz Ulicu Ratimira Hercega, a uz park za pse, montirana dodatna dva luka sa rasvjetnim tijelima. Isto tako  je unutar prostora parka za pse izvršeno kabliranje, te su postavljena dva dodatna stupa javne rasvjete, koji omogućuju korištenje parka i u večernjim satima.