02. kolovoz 2019.

Radno vrijeme ugostiteljskih objekata iz skupine „Barovi“ i „Restorani za vrijeme Festivala “Špancirfest 2019."

U cilju osiguranja što uspješnijeg Festivala "Špancirfest 2019." gradonačelnik Grada Varaždina donio je Odluku o radnom vremenu ugostiteljskih objekata iz skupine „Barovi“ i „Restorani“, prema kojoj, u vremenu od 23. kolovoza do 1. rujna 2019. godine, radno vrijeme svih ugostiteljskih objekata iz skupine „Barovi“ i „Restorani“ na prostoru odvijanja Festivala može biti od ponedjeljka do četvrtka i nedjeljom najduže do 2,00 sata, a petkom i subotom najduže do 4,00 sata.

Ova Odluka odnosi se na ugostiteljske objekte naprijed navedenih skupina koji se nalaze na prostoru odvijanja Festivala i to na javnim površinama, trgovima i ulicama povijesne jezgre grada Varaždina  omeđenim ulicama Vladimira Nazora, Stanka Vraza, Augusta Cesarca (uključujući dvorište vile Bedeković) i Petra Preradovića (uključujući dvorište vile Oršić).

U sklopu Festivala, a na lokaciji van naseljene zone sukladno prostornim planovima Grada Varaždina ili najmanje 200 metara od najbliže stambene zgrade, moguće je, temeljem iste Odluke, organizirati cijelo-noćni glazbeni program, a dozvoljava se trajanje programa najduže do 6,00 sati.

Odlukom je određeno i radno vrijeme prostora za usluživanje na otvorenom za vrijeme održavanja Festivala - od ponedjeljka do četvrtka i nedjeljom najduže do 2,00 sata a petkom i subotom najduže do 4,00 sata uz mogućnost održavanja glazbenog i zabavnog programa bez ozvučenja.