23. svibanj 2013.

Radnici Zagorje Tehnobetona od danas na POS gradilištu, prva useljenja u rujnu

press pos2

23.05.2013.-Radnici Zagorje Tehnobetona vratili su se danas na gradilište POS –a u Ulici Vilka Novaka, kao što su na jučerašnjem sastanku u Gradskoj vijećnici najavili gradonačelnik Varaždina Goran Habuš, ravnatelj Javne ustanove „Gradski stanovi“  Vladimir  Kukec i glavni inženjer gradilišta Zoranom Maroslavac na sastanku s većinom od 45 kupaca stanova.
„Kao što je i dogovoreno na sastanku u Zagrebu, APN je danas uplatio 4 milijuna kuna za završetak prve zgrade (A1), a idućeg tjedna uplatit će još 8 milijuna kuna za završetak druge zgrade (B1). Osigurana su i sredstva za završetak treće zgrade (A2).  Rokovi za završetak radova su 30. rujna za A 1, 30. studeni za B 1 i 31. prosinca za A 2, dakle svi stanovi će biti završeni do kraja ove godine. „ – rekao je nakon sastanka gradonačelnik Habuš.
Istaknuo je i kako su, da bi im pomogli, svim kupcima ponudili da penale, na koje kupci imaju pravo prema ugovoru u iznosu od 3%, počinju otplaćivati na način da im se 15 % plati odmah, 40 %  do useljenja i 40 %  plus zatezne kamate pri potpisivanju ugovora.  Kako tu odluku mora potvrditi Upravno vijeće Gradskih stanova,  aneksi ugovora s kupcima koji žele iskoristiti tu mogućnost moći će se potpisati od 15. lipnja.

Zoran Maroslavac najavio je kako će za kupce POS stanova organizirati Dane otvorenih vrata vikendom, kako bi mogli pratiti ritam i kvalitetu radova na gradilištu.