23. rujan 2020. | Autor: Maja Hrešć

Radni sastanak partnera projekta Zaželi II

U Gradskoj vijećnici u srijedu se održao radni sastanak partnera projekta „Nauči i pruži potporu u lokalnoj zajednici 2“ na kojem su sudjelovali zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica, pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb, mjesnu samoupravu i civilno društvo Mirna kezele, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Varaždin Sandra Mintas i voditeljica općih poslova i EU projekata iz Gradskog društva Crvenog križa Varaždin Filipa Blažon Šumečki.

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin potpisalo je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“ u sklopu ESF Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ u vrijednosti od 1.310.856,25 kn. Partneri na projektu su Grad Varaždin, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Varaždin, Centar za socijalnu skrb Varaždin te Općine Vidovec, Jalžabet, Trnovec Bartolovečki, Sveti Ilija i Beretinec.

Iznos projekta u potpunosti je pokriven bespovratnim sredstvima koja su osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i Europskog socijalnog fonda (85%).

Projektom „Nauči i pruži potporu u lokalnoj zajednici 2“ zaposlit će se 15 teško zapošljivih žena starijih od 50 godina koje će pružati potporu i podršku za 100 korisnika, starih i nemoćnih osoba, na području grada Varaždina i ostalih uključenih općina. Trajanje projekta je 18 mjeseci, a djelatnice će biti zaposlene i pružati uslugu potpore i podrške na terenu 12 mjeseci.