10. lipanj 2015.

RADIONICE ZA UMIROVLJENIKE

POU.gif

10.06.2015. - U suradnji Grada Varaždina, Pučkog otvorenog učilišta Varaždin i Udruge umirovljenika Grada Varaždina, u 2015 godini će za umirovljenike grada Varaždina biti organizirana edukacija koja se sastoji od jednog informatičkog tečaja i trinaest  različitih radionica.

Sadržaj je to Sporazuma potpisanog između sve tri strane u provedbi edukacija.

Prva radionica počinje u petak 12.06.2015.godine u 17.00 sati u Pučkom otvorenom učilištu na temu uzgoja i upotrebe ljekovitog bilja
U četvrtak 18.06. 2015. godine u 17.00 sati na redu je druga radionica“ Moja zdravi i jeftini jelovnik“.
Nastavak radionica i provođenje tečaja planirano je za jesen, počevši od sredine rujna. Radionice su za umirovljenike besplatne zahvaljujući financijskoj potpori koju je u ovogodišnjem Proračunu osigurao Grad Varaždin za svrhu poboljšanja kvalitete života građana treće životne dobi.
Radionice provodi Pučko otvoreno učilište Varaždin a sve informacije o radionicama umirovljenici će moći dobiti u Udruzi umirovljenika Grada Varaždina.

U planu su slijedeće teme, koje su u manjoj mjeri  podložne promjenama i tečaj:      

Informatički tečaj “Svijet računala” u trajanju 32 sata

Informatičke radionice u trajanju od 4 sata po radionici, na temu: “Koristim internet-tražim, nađem, znam”;  “Koristim internet- pišem ti, piši mi”; “Koristim internet- hoću znati više”; “Kako radi mobitel:   Zovem, pišem poruke” 

Kreativne radionice u trajanju od 5 sati po radionici:   Salvetna tehnika;   Gips i kalupi;  Shaby schik
Predavanja u trajanju od po 4 sata na temu:     Aromaterapija;   Ljekovito bilje ;   Moj zdravi i jeftini jelovnik

Za predstojeće radionice očekuje se povećani interes umirovljenika Grada Varaždina obzirom da radionice pokrivaju ona područja koja su bitna za poboljšanje kvalitete života građana treće životne dobi.