11. rujan 2021.

Psihošpancir 2021.

U suradnji sa Sveučilištem Sjever SC Varaždin i Međimurskim veleučilištem u Čakovcu, već šestu godinu za redom održava se Psihošpancir, konferencija s međunarodnim sudjelovanjem predavača iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, SAD-a..

Psihošpancir jedinstveni je festival psihologije koji kroz svoje istraživanje i predavanja stručnih predavača zdravstvene struke, upoznaje sudionike kako se suočiti sa stresnim i kriznim situacijama te kako su zdravstveni djelatnici, liječnici i medicinske sestre izloženi pojačanim zahtjevima za vrijeme zdravstvenih kriza kao što je pandemija COVID 19.

Julija Pečet, bacc. med. tehn. iz Kliničke bolnice Merkur, Zagreb i doc.dr.sc. Marijana Neuberg sa Sveučilište Sjever, SC Varaždin u svom će predavanju 11. rujna na Sveučilištu Sjever prikazati rezultate istraživanja i govoriti o različitim čimbenicima koji doprinose sindromu sagorijevanja.

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković na otvaranju Psihošpancira na Sveučilištu Sjever u Varaždinu istaknuo je kako će Grad Varaždin dati sve od sebe da kao društvo pokušamo sanirati i promijeniti način razmišljanja i ponašanja u društvu koje pogođeno pandemijom i potresima polako klizi u sve lošije psihološko stanje te uz pomoć zdravstvenih djelatnika i stručnjaka organizirati edukacije na temu očuvanja mentalnog zdravlja.

Na Psihošpanciru očekuje se više od 70 predavanja i radionica te 130 predavača u dva grada, Varaždinu i Čakovcu. Psihošpancir otvoren je za javnost, stručnjake i sve zainteresirane građane.