02. siječanj 2013.

Prvog dana 2013. - gradonačelnik u posjetu bolnici, policiji i vatrogascima

vatrogasci image zajedno s vatrogascima za novu godinu

02.01.2013.-Početak nove godine u rasporedu je varaždinskih gradskih čelnika već  tradicionalno rezerviran za obilazak varaždinske bolnice, policije i vatrogasaca. Tako je bilo i jučer, kada su se varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i predsjednik Gradskog vijeća Goran Habuš susreli s prvim ljudima tih institucija.
U posjet ravnatelju Opće bolnice Varaždin Dubravku Tršinskom gradonačelnik Habuš stigao je s donacijom od 10 tisuća kuna, a njenu je namjenu prepustio struci. „ U silnoj financijskoj oskudici i u situaciji kada nam godišnje treba od 15 do 20 milijuna kn za nove investicije tj. nabavku opreme, na donacije gledamo s velikim veseljem. No, vjerujem da će ova godina donijeti velike promjene, bude li se, kao što je najavljeno, vrednovalo ono što se radi i bude li novac pratio pacijenta, a ne instituciju.“ – istaknuo je ravnatelj varaždinske bolnice Dubravko Tršinski.
„ Doček 2013. dobro je prošao. Zabilježili smo 5 prometnih nesreća, no tek s malom materijalnom štetom. Bilo je i nekoliko narušavanja javnog reda i mira, uglavnom u krugu obitelji tj. na dočecima nove godine – uzrok je većinom bio alkohol. „- izvijestio je gradonačelnika i predsjednika Vijeća prvi čovjek policije u Varaždinskoj županiji Darko Jurčec.
Mirna je noć bila i za varaždinske vatrogasce.U Javnoj vatrogasnoj postrojbi gradske je čelnike dočekalo 12 dežurnih vatrogasaca na čelu sa zapovjednikom Ivicom Labašom.