03. rujan 2018. | Autor: Dražen Dretar

Prvi dan škole za život

Za 417 učenika u devet varaždinskih osnovnih škola u ponedjeljak je bio prvi dan škole

To je za 35 učenika manje upisanih u prvi razred nego prošle godine. Na početku  nove školske godine gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok posjetio je VI. osnovnu školu, najveću varaždinsku školu koje je ove godine upisala 96 učenika. U toj školi, jedinoj u Varaždinu, počinje eksperimentalno uvođenje novog kurikuluma i projekt „Škole za život“. Bio je to razlog što je školsku svečanost na početku godine u toj školi posjetila i Lidija Kralj, pomoćnica ministrice znanosti o obrazovanja.

Gradonačelnik Čehok tom je prigodom sa istaknuo kako se ove godine obilježava 10 godina otkako su sve gradske škole počele s radom u jednoj smjeni te je Varaždin za sada jedini grad u Hrvatskoj gdje djeca  imaju jednosmjensku nastavu. Još jednom se založio za koncept škole otvorenih vrata koji podrazumijeva pružanje mnogobrojnih mogućnosti djeci u nastavi, ali i u vannastavnim aktivnostima.

Grad Varaždin je ove godine također osigurao besplatne udžbenike i radne bilježnice za sve učenike osnovnih škola ( 3621 učenik u devet škola )  za što je iz gradskog proračuna osigurano više od milijun i pol kuna. Također, učenici će dobiti prsluke kojima se povećava njihova vidljivost u prometu.