04. travanj 2014.

Proslava 110 godina obrtništva u Varaždinu na ulicama i trgovima

obrtnici web

04.04.2014.- Iduće subote, 12. travnja, varaždinski će obrtnici zajedno sa svim Varaždinkama i Varaždincima i gostima grada, na gradskim ulicama i trgovima proslaviti 110 godina obrtništva u Varaždinu.
Najavili su to na  konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici gradonačelnik Goran Habuš i Boris Kos, predsjednik i Ksenija Plavec, potpredsjednica Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin.
Program počinje u 10 sati na Trgu kralja Tomislava postrojavanjem cehovskih zastava, a sve do 13 sati glazbene će se točke izmjenjivati s modnim revijama.
Istovremeno će se na više punktova u centru grada timovi obrtnika predstavljati po svojim djelatnostima i promovirati svoja zanimanja. Po prihvatljivim cijenama obrtnici će prodavati svoje proizvode, a osigurana je i bogata gastronomska ponuda.
Večernji program će se nastaviti modnim revijama u palači Herzer i – završnom – na trgu Kralja Tomislava.
„Grad je podržao ovo događanje, kao i većinu inicijativa Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin s kojima imamo doista dobru suradnju, a i dosta je odluka, koje je donijelo Gradsko vijeće, poteklo upravo od varaždinskih obrtnika. Ovaj je grad nastao od obrtnika, oni su vezani uz svoj grad čak i kad je najteže, za razliku od velikih korporacija i trgovaca koji dolaze u ovaj grad i odlaze dalje, u potrazi za profitom.“ – rekao je gradonačelnik Goran Habuš.