02. siječanj 2014.

Proradili semafori u Optujskoj ulici, u probnom radu do 15. siječnja

semafori1

02.01.2014.-Na staru godinu, 31.12.2013. godine, u pokusni su rad pušteni novopostavljeni semafori na raskrižju Optujske  i Trstenjakove ulice, a s normalnim radom semafori počinju 15. siječnja. Prema procjenama struke, semafori će znatno ubrzati promet i učiniti ga sigurnijim na jednoj od kritičnih točaka u Varaždinu.  Semaforizacija raskrižja Optujske i Trstenjakove dio je Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za 2013. godinu,  a  Sporazum o financiranju radova na sanaciji opasnih mjesta na cestama na području Grada Varaždina potpisali su 14. lipnja 2013. Glavni ravnatelj Policije Vlado Dominić i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.
Uz semafore u Optujskoj, Sporazumom je predviđena i izgradnja dva rotora: na raskrižju Ulice braće Radić i Ulice Ratimira Hercega i raskrižje Gospodarske ulice i nerazvrstanih cesta u smjeru Baumaxa i Lidla.
Za rekonstrukciju raskrižja Ulice braće Radić i Ulice Ratimira Hercega izrađeni su svi projekti i dobivena lokacijska dozvola, pred raspisivanjem je javna nabava za radove na rekonstrukciji raskrižja, za koju se predviđa da će trajati oko dva mjeseca. Ne bude li žalbi na nabavu, radovi na izgradnji rotora u Ulici braće Radić trebali bi započeti na proljeće, odnosno u prvoj polovici 2014.
Radove na izgradnji rotora u Gospodarskoj ulici usporili su imovinsko-pravni odnosi sa čak pet vlasnika u čije zemljište zadire izgradnja novog rotora. Iako su napravljeni svi projekti, Grad trenutno pregovara s vlasnicima zemljišta o otkupu.