16. prosinac 2019. | Autor: ddretar

Promo materijali učenicima o recikliranju

Učenicima prvih razreda Prve osnovne škole u Varaždinu gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Ivan Čehok podijelio je danas u školi bojanke.  Riječ je o edukativno-promotivnom materijalu pripremljenom za djecu u sklopu projekta „Pravilnim primjerOM učimo zaštiti okOliš – PROMO“.

Prilikom podjele materijala koji su izazvali veliki interes djece gradonačelnik Čehok je istaknuo:  To je projekt koji nas uči pravilnoj primjeni načela gospodarenja otpadom. Vidjeli ste i sami da djeca znaju o tome više od nas odraslih. Ova slikovnica koju će djeca obojiti samo će poslužiti utvrđivanju onoga što djeca već znaju i čine.

Promotivni materijali, bojanke, plakati, brošure i letci već su dostavljeni svim osnovnim školama u Varaždinu te vrtićima. Projekt pod nazivom „Pravilnim primjerOM učimo zaštiti okOliš – PROMO“ provodi se na području Grada Varaždina koji je nositelj i korisnik projekta te na području Općina Mali Bukovec, Sveti Đurđ,  Vidovec, Veliki Bukovec, te Gradova Varaždinske Toplice i Vodice. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.200.000,00 kuna od čega 1.020.000,00 kuna, odnosno 85 posto sufinancirano je bespovratnim sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija.