30. listopad 2012.

Promet uz blagdan Svih svetih

policija image policija

30.10.2012. - S ciljem sigurnije i brže protočnosti prometa, na frekventnijim raskrižjima u gradu Varaždinu promet će  u srijedu, 31. listopada  i u četvrtak, 1. studenog,  regulirati prometni policajci i pripadnici Prometne jedinice mladeži.  Kao i svake godine, dio Hallerove aleje kod Varaždinskog groblja (od raskrižja s ulicom Gustava Krkleca do raskrižja s ulicom Franje Račkog) bit će povremeno zatvoren.
Za potrebe parkiranja vozila kod groblja u Varaždinu, Na blagdan Svih svetih građani će svoja vozila moći parkirati na parkiralištu trgovačkog centra kod varaždinskog i biškupečkog groblja te na prostoru auto sajma.
S obzirom da su velike gužve prilika i za lopove, iz PU varaždinske upućuju građane da prilikom napuštanja vozila, čak i kratkotrajnog, ugase motor vozila, a ključeve uzmu sa sobom, da u vozilu ne ostavljaju dokumente, ključeve i vrijedne predmete, da  zatvore prozore i pomični krov na vozilu te da vozila ne ostavljaju duže vrijeme na mračnom i pustom mjestu.
Kao i svake godine, građane se upozorava na povećanu mogućnost izbijanja  požara zbog neopreznog paljenja svijeća i lampaša preblizu raslinja i aranžmana. Pri parkiranju valja voditi računa i da se vozila ne parkiraju ispred ulaza u groblja, zbog organizacije vatrogasne službe i mogućnosti žurnog pristupa vatrogasaca u slučaju nastanka požara.