06. ožujak 2018.

Projekt Zeleno želimo i grad Varaždin predstavljeni na sajmu turizma u Budimpešti

Turistička zajednica grada Varaždina sudjelovala je u Budimpešti, na "Utazás"-u, najvećem turističkom sajmu u Mađarskoj, koji je održan od 1. do 4. ožujka, a na kojem je predstavljen projekt „Povezivanje zelene turističke ponude zaleđa s registriranom prirodnom i kulturnom baštinom“, akronima Zeleno želimo.

Predstavljanje na sajmu provedeno je u zajedničkoj organizaciji partnera na projektu, Turističke zajednice grada Varaždina, Grada Ludbrega, Zavoda za zaštitu okoliša i turizma Dobrovnik te Ustanove Marianium Veržej, a s ciljem povećanja učinkovitosti promocije mikroproizvoda i zajedničkog proizvoda projekta na tržištu većih europskih gradova.

Prijavitelj projekta je Poljoprivredno šumarski zavod Murska Sobota, a uz TZGV, partneri s hrvatske strane projekta su Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Varaždin te Grad Ludbreg. Kao pridruženi partneri na projektu uključeni su i Grad Varaždin te Turistička zajednica Grada Ludbrega.

Glavni cilj projekta je stvoriti i implementirati nove turističke sadržaje na projektnom području na temelju aktivnog uključivanja kulturne i prirodne baštine, u kombinaciji sa sadržajem iz ruralnih krajeva koji okružuju gradove, te ciljnim skupinama omogućiti nova iskustva i sadržaj kroz održivi turizam.

Turistička zajednica grada Varaždina će uz ostale aktivnosti u sklopu projekta, kroz uspostavu promotivno izložbenog prostora na varaždinskoj tržnici, povezati i posjetiteljima grada približiti sadržaje, gastronomiju, doživljaje i običaje okolnog područja Varaždina kao i cijelog programskog područja projekta.

Predviđeno trajanje projekta je 30 mjeseci, odnosno do kraja veljače 2020., a projekt je vrijedan 836.515 eura, od čega TZGV ima proračun u iznosu od 120.815 eura.