06. travanj 2018.

Projekt "Zdrav pokret"

U srijedu, 4. travnja 2018. godine, na vanjskim terenima Sportskog centra „Sloboda“ Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina počela je provoditi sportsko-rekreacijski program „Zdrav pokret!“.

Na besplatan program, osmišljen da potakne građanstvo na bavljenje tjelesnom aktivnošću u svrhu poboljšanja kvalitete života provođenjem rekreacijskih treninga i savjetovanjem o zdravom načinu života, odaziv je bio odličan.

„Izuzetno smo zadovoljni i ponosni da je sportsko-rekreacijski program „Zdrav pokret!“ od samog starta naišao na veliki odaziv i prihvaćanje od strane građana Varaždina. I to svih generacija, od najmlađih do najstarijih. Iako vremenske prilike i nisu bile najbolje, to nije spriječilo 40-ak vježbača da se uključe u program. To je dokaz da Varaždinci vole vježbanje i da brinu o zdravom životu. Samo im je trebalo ponuditi stručno vođeni program“, rekao je Denis Mladenović, stručni suradnik u Zajednici.

Program „Zdrav pokret!“ vode kineziolozi iz Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije, Tomislav Biškup i Marina Godinić. Održava se na vanjskim terenima Sportskog centra „Sloboda“, a u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika bit će preseljen u sportsku dvoranu u Graberju. Održava se srijedom, s početkom u 19 sati i traje sat vremena. Odvijat će se svake srijede do kraja lipnja te ponovo od početka rujna do kraja studenog. Po potrebi, uz veći interes, postoji mogućnost proširenja termina i intenziteta treninga. Trening je namijenjen i prilagođen svima, a sastoji se od vježbi zagrijavanja, stretchinga, vježbi snage vlastitim tijelom, hodanja, trčanja. Na trening je potrebno doći u sportskoj odjeći i obući, ponijeti ručnik, bočicu vode i pregršt dobre, sportske volje.