14. rujan 2018.

Projekt Energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića Varaždin – objekt Aleja

„Ovaj Projekt je proveden uz financijski doprinos Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku“

Temeljem uspješne prijave Projekt Energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića Varaždin – objekt Aleja na Poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima koje provodi Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Gradu Varaždinu odobrena su sredstva u iznosu od 690.171,00 kuna.

Objekt Aleja izgrađen je 1976. godine, star je preko 40 godina, toplinski neizoliran, energetski vrlo neučinkovit i s lošom rasvjetom i na njemu do sada nisu bili provođeni veći radovi rekonstrukcije. Energetskom obnovom objekta dječjeg vrtića predviđeni su radovi sanacije i ugradnje toplinske izolacije na fasadu i krovište, rekonstrukciju cjelokupnog pročelja zgrade te zamjena PVC stolarije. Realizacijom energetske obnove ostvarit će se značajne uštede u potrošnji toplinske energije za grijanje i potrošnji električne energije za rasvjetu te ostvariti ugodniji uvjeti za boravak djece i zaposlenika DV Varaždin,  a time i kvalitetnije i prostorno primjerenije odvijanje vrtićkog programa sukladno važećim pedagoškim standardima.

Ukupna vrijednost investicije procjenjuje se na iznos veći od milijun kuna te će dodatna sredstava za realizaciju projekta Grad Varaždin osigurati u svom proračunu.