22. listopad 2021.

Projekt „DEMOCRAC(Z)Y - Crazy for active participation“ u Varaždinu

U sklopu Erasmus + projekta „DEMOCRAC(Z)Y - Crazy for active participation“ u gradu Varaždinu od 18. listopada do 22. listopada 2021. godine borave sudionici iz Grčke, Italije, Belgije i Španjolske. 

Riječ je  o projektu čiji je cilj aktivno uključivanje djece u kreiranje odgojno - obrazovnog procesa, kao aktivnih dionika i sukreatora vlastitog programa, a temeljeno na praćenju i poštivanju interesa i potreba djece. Domaćin i partner na projektu u gradu Varaždinu je Dječji vrtić „Dječji svijet“ te je u sklopu navedenog projekta ostvareno partnerstvo s vrtićima i osnovnom školom iz navedene četiri zemlje.

U Gradskoj vijećnici Grada Varaždina u ime Gradonačelnika Grada Varaždina Nevena Bosilja sudionike su danas 22. listopada 2021. godine pozdravile pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić i pročelnica Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Grada Varaždina Goranka Grgić koje su sa sudionicima razgovarale o razmjeni stručnih iskustava s ciljem unapređivanja odgojno - obrazovnog rada. Sudionici iz navedenih zemalja izrazili su zadovoljstvo boravkom u Hrvatskoj i Gradu Varaždinu gdje se osjećaju izuzetno ugodno i dobrodošlo.