25. svibanj 2021. | Autor: Maja Hrešć

Program besplatnog vježbanja ponovno na SC „Sloboda“

U ponedjeljak je na Sportskom centru „Sloboda“ ponovno krenulo provođenje besplatnog sportsko rekreacijskog programa „Zdrav pokret!“, a prvom treningu prisustvovao je i gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok.

Program „Zdrav pokret!“ održava se u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, a provode ga kineziolozi, uz poštivanje svih važećih epidemioloških mjera.

„Pokazalo se kao dobra prilika da svi naši građani, rekreativci, koji se možda inače toliko ne bave sportom ili ne vježbaju, dođu ovdje na naš sportski kompleks Slobode i pod vodstvom stručnih ljudi vježbaju. Mogu se pripremati za neke svoje sportove kojima se žele baviti u slobodno vrijeme. Sve to Zajednica i Grad financiraju tako da je to dobro i za građane, ali i za cijeli grad jer što su nam građani razgibaniji, što su u boljoj fizičkoj spremi, to je manje i bolesti, a i oni su zadovoljniji“ – rekao je gradonačelnik.

Besplatan program osmišljen je da potakne građanstvo na bavljenje tjelesnom aktivnošću u svrhu poboljšanja kvalitete života. Rekreacijski treninzi i savjetovanje o zdravom načinu života odvijaju se svakog ponedjeljka i srijede, od 19 do 20 sati, na vanjskim terenima Sportskog centra „Sloboda“, a u slučaju lošijeg vremena u dvorani ispod tribina Sportskog centra „Sloboda“. Treninzi su namijenjeni i prilagođeni svima, od najmlađih do najstarijih, a sastoje se od vježbi zagrijavanja, stretchinga, vježbi snage vlastitim tijelom, hodanja, trčanja. Na trening je potrebno doći u sportskoj odjeći i obući.