16. lipanj 2021. | Autor: ddretar

Problem odvoza miješanog komunalnog otpada pred rješenjem

Tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana, gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj održao je niz sastanaka vezano za rješavanje problema zbrinjavanja miješanog komunalnog otpada ( MKO ).

Uvidom u stanje na terenu, pretovarnoj stanici u Poljani Biškupečkoj kao i kompletnu korespodencijubivše gradske uprave s društvom Piškornica sanacijsko odlagalište d.o.o. razvidno je da je problem nastao još krajem 2020. kada se od strane bivše vlasti nije pristupilo sklapanju novog ugovora bez obzira na više upozorenja od strane direktora g. Blažoka, ali i udruge Varaždin bez smeća. (u privitku očitovanje Piškornica sanacijsko odlagalište d.o.o.)

 

S današnjim danom na pretovarnoj stanici u Poljani Biškupečkoj nalazi se 339.973,00 kg MKO. Stanje na dan 31.5.2021. bilo je 175.137,00 kg. Od 1.6.2021. do 15.6.2021. dovezeno je 487.340,00 kg, a odvezeno 322.540,00 kg MKO.Kao što je vidljivo iz navedenih podataka MKO se kontinuirano odvozi, a odgovornost za ne potpisivanje Ugovora s Piškornica sanacijskim odlagalištem d.o.o. je u postupku utvrđivanja.

 

Gradonačelnik Bosilj je kazao: „Informacije o količinama MKO-a na pretovarnoj stanici u Poljani Biškupečkoj dobivam isključivo od nadležnih od gradskog poduzeća Čistoća d.o.o. o čemu se javnost pravovremeno i točno izvještava, a u što sam se jučer i osobno uvjerio. Problem sanacije MKO-a će biti riješen u najkraćem mogućem roku. Ostaje utvrditi odgovornost za nepotpisivanje Ugovora što će također biti riješeno i ako bude potrebe sankcionirano u sljedećih nekoliko dana.“

Obavijest za Čistoću

Podaci o odvozu otpada