16. studeni 2022. | Autor: dd

Privremeno se zatvara parkiralište na Trgu bana Jelačića kod tržnice

Parkiralište automobila na Trgu bana Jelačića kod varaždinske tržnice bit će privremeno zatvoreno zbog radova, postavljanja senzora i novog iscrtavanja mjesta za parkiranje. 

Rok početka izvođenja radova predviđa se za ponedjeljak 21. studenog 2022. godine, te je planirano trajanje istoga oko 5 dana ovisno o vremenskim uvjetima. U navedenom periodu biti će onemogućeno parkiranje vozila na prostoru parkirališta na Trgu bana Jelačića, zbog reorganizacije rasporeda naplatnih parkirališnih mjesta i montaže parkirnih senzora. Riječ je o završnoj fazi realizacije projekta „Uvođenje pametnog prometnog rješenja za inteligentno upravljanje javnim parkirnim površinama Grada Varaždina“.

 

Grad Varaždin je proveo postupak jednostavne nabave u okviru provedbe projekta sufinanciranog  od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost – razvoj pametnih i održivih rješenja i usluga – „Uvođenje pametnog rješenja za inteligentno upravljanje javnim parkirnim površinama grada Varaždina“, te je s trgovačkim društvom Mobilisis d.o.o. sklopljen Ugovor o nabavi parking senzora.

 

Po završetku radova, izvijestit ćemo javnost o svim ostalim detaljima projekta sufinanciranog sredstvima eurofondova.