31. srpanj 2018. | Autor: Maja Hrešć

Privremeno obustavljanje dvije dionice radova Aglomeracija Varaždin

Zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar i direktor Varkoma Željko Bunić danas su u Gradskoj vijećnici održali konferenciju za novinare na kojoj su javnost izvijestili o obustavi radova na Aglomeraciji Varaždin.

"Poštujući stav Ministarstva regionalnog razvoja i sukladno prijedlogu Hrvatskih voda, Varkom d.d. naložio je Nadzornoj službi FIDIC Inženjeru privremenu obustavu radova Aglomeracija Varaždin u trajanju od 90 dana na dvije dionice, odnosno na ugovorima A-1 Dogradnja sustava odvodnje-Grad Varaždin i sanacija postojećeg sustava odvodnje - Sporazum broj 189/17 te A-2 Dogradnja sustava odvodnje, Općina Cestica, Općina Vinica, Općina Petrijanec, Općina Sračinec - Sporazum broj 191/17, zbog sumnje na sukob interesa", naveo je zamjenik gradonačelnika Zlatan Avara.

U navedenom razdoblju obustave radova Državno odvjetništvo Republike Hrvatske utvrdit će činjenice vezane za potencijalni sukob interesa i sumnje u prevaru zbog sklopljenih pisama namjere početkom 2017. godine između odabranih izvođača na predmetnim ugovorima i tvrtke Aquatehnika d.o.o. koja je u Dokumentaciji za nadmetanje bila navedena kao gospodarski subjekt u sukobu interesa. Cilj obustave radova je izbjegavanje moguće štete u daljnjem financiranju Aglomeracije Varaždin.